Poll

Mijn organisatie is op tijd klaar voor de invoering van de GDPR / AVG


IJsselland Ziekenhuis kiest Managed Archief Platform van i³ groep

5-ijsselland-dak-breedte

Het IJsselland Ziekenhuis, regionaal ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, archiveert alle medische beelden en medische data op een nieuw Managed Archief Platform van i³ groep. Hiermee worden de medische bewaarplichten gewaarborgd. IJsselland neemt dit nieuwe platform als een dienst af (‘as a service’) van i³ groep waardoor het ziekenhuis meer financiële mogelijkheden voor zichzelf creëert en geen omkijken meer heeft naar het functioneren van het archief.

De keuze voor een dienst

Het IJsselland Ziekenhuis heeft, door te kiezen voor de CARE4Use dienst van i³ groep, nagenoeg geen omkijken meer naar het dagelijks functioneren en onderhoud van het archief. Dit maakt tijd en middelen vrij om zich enerzijds te richten op het verder ondersteunen van het zorgproces en anderzijds te richten op innovaties. Henk van der Bruggen, Algemeen Directeur van i³ groep: “Door het medisch archief als dienst af te nemen kunnen de medewerkers van het IJsselland zich richten op wat belangrijk is: zorgen dat de medische professionals hun werk kunnen doen in plaats van het in de lucht houden van een hardware platform. Wij als i³ groep bekommeren ons over de IT-spullen, het IJsselland hoeft zich enkel te richten op de overeengekomen SLA en de functionaliteiten: een echte regie rol. Geen enkel ziekenhuis bestaat om I(C)T te beheren, ze bestaan om patiënten te helpen. Omdat het IJsselland Ziekenhuis het archief als dienst afneemt is alles van A tot Z geregeld. Wij verzorgen namelijk ook de migratie van alle data van het oude naar het nieuwe archiefplatform en de gecertificeerde afvoer van het oude archief.”

Financiële vrijheid

Het nieuwe archief platform biedt behalve organisatorische flexibiliteit ook financiële vrijheid. Het platform wordt afgenomen naar gebruik met een vaste prijs per GB middels i³ groep CARE4Use propositie. Het ziekenhuis heeft dankzij deze dienst geen kapitaalinvesteringen (CAPEX) in een over gedimensioneerd platform om toekomstige groei op te vangen. In plaats daarvan neemt het ziekenhuis weer de controle over de omvang en de kosten voor het platform door het platform mee te laten groeien met het ziekenhuis (OPEX). Van der Bruggen: “Door deze slimme financiële keuze van het IJsselland Ziekenhuis weet men zeker dat er nooit een cent teveel wordt betaald voor het bewaren van medische data. Ondanks dat we weten dat de hoeveelheid te archiveren medische data in de komende jaren groeit, is het altijd moeilijk om een precieze voorspelling te doen hoeveel groei dit dan precies. Je wilt niet geconfronteerd worden met een systeem dat onnodig groot, en dus te duur, is geplaatst, of met een systeem dan al na een jaar te krap blijkt. Onze CARE4Use dienst is er op gericht organisaties deze financiële vrijheid te geven zodat het kapitaal gewoon direct in de patiëntzorg gestoken kan worden. Zo houdt het IJsselland de zorg betaalbaar en efficiënt.”

Keuze voor i³ groep

Een belangrijke reden voor het IJsselland Ziekenhuis om voor de oplossing van i³ groep te kiezen betreft een goed uitgewerkt en financieel vooruitstrevend ingediend voorstel dat geen andere aanbieder heeft neergelegd. Ook het feit dat er in de Managed Archief oplossing is nagedacht over een eventuele exit, mocht het contract beëindigd worden na de looptijd, is een belangrijk weegpunt in de keuze voor i³ groep.