bannerconnect10-final

Bannerconnect

Testimonialbannerconnect

Bannerconnect maakt het verhandelen van advertentieruimte op individueel niveau mogelijk voor media in- en verkopers. Sebastian Schepers, CEO van Bannerconnect: “Wij verhandelen verkeer en reclameruimte voor online adverteerders en uitgevers. Daarbij bouwen wij aan de belofte om 1 op 1 adverteren mogelijk te maken. Om dat te kunnen realiseren, moet je ook 1 op 1 data vastleggen.

Om te beginnen slaan we alle impressies op. Vervolgens combineren we die met andere datasets, bijvoorbeeld wat het weer was op dat moment of wat er op TV was. Verder gebruiken we data uit andere advertentie tracking systemen. Wij combineren al die data en maken daar een compleet verhaal van, zodat adverteerders hun boodschap echt 1 op 1 kunnen afstemmen.”

PERFORMANCE

Realtime berekeningen van grote datasets vergen veel rekencapaciteit, reden waarom Bannerconnect al vertrouwde op het IBM Netezza data warehouse systeem. Een aantal jaren geleden is Bannerconnect gaan samenwerken met het wereldwijde mediabureau Group M, wat zorgde voor een sterke groei in de hoeveelheden data op het systeem. Toen Bannerconnect vervolgens werd overgenomen door Group M, was uitbreiding noodzakelijk om de geplande wereldwijde uitrol van het systeem te kunnen ondersteunen.

DE KEUZE VOOR I³ GROEP

Sebastian Schepers: “Tot dat moment werkten wij samen met een andere partij. Daar waren wij niet ontevreden, maar ook niet echt tevreden over. Feitelijk heeft IBM het systeem geleverd en zij hebben zich er weinig mee bemoeid.

Toen kwamen wij in contact met i³ groep en dat was een hele andere ervaring. Zij hebben enorm goed met ons meegedacht bij de selectie en over de beste manier om deze aankoop te doen. Het was voor ons dan ook niet meer dan logisch om de nieuwe IBM oplossing bij i³ groep in te kopen.”

IBM PUREDATA SYSTEMS FOR ANALYTICS

Met de aanschaf van de nieuwe IBM PureData Systems for Analytics heeft Bannerconnect de capaciteit van haar analytics platform in een keer verviervoudigd. Sebastian Scherpers: “De prettige manier van werken en flexibiliteit die het Netezza systeem ons bood, maakten het voor ons logisch om opnieuw voor IBM te kiezen. Met het oog op onze sterke internationale groei is de keuze gevallen op de grootste IBM Netezza TwinFin, een systeem dat verder bijvoorbeeld bij grote internationale banken wordt gebruikt.”

Voor Bannerconnect waren naast de schaalbaarheid, eenvoud en flexibiliteit vooral de extreem hoge performance doorslaggevende argumenten om tot deze beslissing te komen. De analytical appliance geeft  Bannerconnect een “near instant response” op de meest complexe queries.

DE ERVARINGEN MET I³ GROEP

i³ groep heeft Bannerconnect begeleid bij de aanschaf van de nieuwe IBM oplossing. Sebastian Schepers: “De samenwerking verloopt echt heel prettig. Het feit dat zij bij de inventarisatiegesprekken aanwezig waren, heeft er aan bijgedragen dat alles soepel en probleemloos is verlopen.

De manier waarop de mensen van i³ groep met ons hebben meegedacht om deze deal mogelijk te maken was bovengemiddeld. Dat is de reden dat ik de nieuwe machine per se bij i³ groep wilde bestellen.

Het systeem draait perfect, ook daar zijn we super tevreden over. Delen van Europa, Azië en Amerika zijn al live en de verdere uitrol verloopt voorspoedig. Hiermee zijn we klaar voor een volgende groeifase.”

OVER BANNERCONNECT

Bannerconnect maakt het verhandelen van advertentieruimte op individueel niveau mogelijk voor media in- en verkopers. Met een ongeremde passie voor techniek en een infrastructuur gebouwd op de krachtigste Big Data en RTB-platformen, helpen zij hun wereldwijde partners om elke dag weer beter te presteren. Zie www.bannerconnect.net voor meer informatie.