belastingdienst-small

Belastingdienst

ROAD Belastingdienst Storage gegund aan i³ groep

http://i3-groep.nl/uploads/cache/kantoor-belastingdienst-2.png

De derde ROAD (Rijksoverheid Aanbesteding Datacenters) aanbesteding, ROAD Belastingdienst Storage, is definitief gegund aan ICT-dienstverlener i³ groep. i³ groep is hierdoor binnen deze mantel dé partij voor alle vraagstukken op het gebied van data opslag en de daarbij behorende diensten. De aanbesteding is in tegenstelling tot de twee vorige aanbestedingen, waar i³ groep gedeeld mantelhouder was, opgezet als zogenaamd “Single Sourcing” contract waardoor i³ groep als Single Point of Coördination voor de Belastingdienst fungeert. Het nieuwe contract heeft een duur van drie jaar, met een optie voor één jaar verlenging en een door IUC-Noord geïndiceerde waarde van naar verwachting 50 miljoen euro.

De keuze

Ondertekening ROAD door Henk van der BruggenDe Belastingdienst zoekt een leverancier die namens de Belastingdienst marktverkenningen doet en middels nadere offerteaanvragen de juiste storage oplossingen kan aanbieden, passend bij de uitdagingen van de Belastingdienst. Bij het maken van de definitieve keuze voor een leverancier kijkt de Belastingdienst naar vier aspecten: De invulling van het proces voor nadere offerteaanvragen, de beschikbaarheid en kwaliteit van kennis en advies, goede invullen van sociale voorwaarden op het gebied van arbeids- en mensenrechten in de inkoopketen en tot slot de prijs. i³ groep, in combinatie met haar onderaannemers Tectrade en Misco Solutions, kwam hierbij in de beoordeling als beste uit de bus.

Trusted Advisor

i³ groep staat al langer bekend als een onafhankelijke leverancier van ICT-oplossingen en is daarmee de aangewezen partij voor de Belastingdienst om als vraagbaak op te treden als het gaat om nieuwe storage vraagstukken en de ondersteuning van de bestaande infrastructuur. De Belastingdienst borgt hiermee de continuïteit van de storage omgeving en stroomlijnt tegelijkertijd alle support en inkoop processen.

Volgens Henk van der Bruggen, Algemeen Directeur van i³ groep, bevestigt de keuze van de Belastingdienst de reputatie die i³ groep heeft bij meer klanten: “De manier waarop de Belastingdienst en IUC-Noord deze aanbesteding in de markt hebben gezet, vraagt om een leverancier die een brede kennis van de markt heeft en goed begrijpt wat zijn klant vraagt. Wij vervullen deze rol al geruime tijd bij meer klanten waar wij als Trusted Advisor optreden voor complexe ICT-vraagstukken. We zijn dan ook bijzonder trots op het vertrouwen dat de Belastingdienst ons gunt en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

 

Fotografie: Xandra Baldessari (Ministerie OCW), Belastingdienst & Flickr