ctac-logo

Ctac

Testimonialctac

Toen Ctac in 2011 één van haar datacenters wilde verhuizen, bleek al snel dat de huidige storage omgeving niet toereikend was. Na een brede oriëntatie is de keuze op IBM Storwize en i³ groep gevallen.

Datacenter verhuizing

Voor de hosting van ERP-systemen voor haar klanten maakt Ctac gebruik van datacenters in Amsterdam, Brussel en Den Bosch. Na het besluit om één van haar datacenters te verhuizen en de bestaande storage omgeving niet toereikend bleek, constateerde Leon van den Bogaert, Directeur CMS Techniek van Ctac: “Het was duidelijk dat we in extra capaciteit moesten investeren. We hebben van dat moment gebruik gemaakt om direct kritisch naar onze volledige storage infrastructuur te kijken.”

Ctac heeft vervolgens een RFI/RFP voor een nieuwe storage oplossing uitgeschreven. Het bedrijf heeft zich in eerste instantie breed georiënteerd. i³ groep is voor Ctac huisleverancier voor infrastructuuroplossingen en zij zijn vanaf het begin nauw bij dit project betrokken geweest.

De rol van i³ groep

Leon van den Bogaert: “We hebben denk ik een redelijk uniek project gedraaid met i³ groep. Zij zijn een partij die zeer veel expertise van de diverse producten in de markt heeft en ze kennen ons bedrijf goed. Feitelijk hebben we gezegd: kom maar aan onze kant van de tafel zitten en help ons met design en selectie van de nieuwe storage oplossing. Die rol heeft i³ groep bijzonder goed op zich genomen. Daarbij hebben ze zich neutraal en als een echte trusted advisor opgesteld.”

De keuze voor IBM Storwize

Na een brede oriëntatie bleef voor Ctac een beperkt aantal opties over, waaronder de IBM Storwize V7000. Leon van den Bogaert: “IBM had de best passende propositie ten opzichte van onze eisen op het gebied van beschikbaarheid, capaciteit, snelheid en absolute grootte. In combinatie met de goede prijs kwam de Storwize er voor ons als beste uit.”

i³ groep heeft aan Ctac meerdere Storwize systemen geleverd en binnen de diverse datacenters geïmplementeerd. Om een hoge beschikbaarheid te garanderen, worden data over de datacenters gerepliceerd.

Voordelen Storwize

Leon van den Bogaert: “De Storwize biedt moderne functionaliteit waarbij je echt mag spreken van storage virtualisatie. Tijdens onze migratie moesten we systemen live omzetten van het ene naar het andere type storage. We hebben de oude storage onder de Storage Virtualization Controller aan de Storwize aangeboden en deze werd volledig transparant voor de gebruiker doorgegeven naar de nieuwe omgeving. Eigenlijk hebben we de oude omgeving naar de nieuwe gespiegeld, waardoor we klanten vrijwel zonder downtime konden migreren. Deze oplossing hebben we samen met i³ groep bedacht. Op papier was het een mooie, maar complexe migratie, in de praktijk heeft het super gewerkt. Dat is voor mij het bewijs dat een moderne storage oplossing met echte storage virtualisatie absoluut de beste keuze is.”

Ervaringen met i³ groep

Leon van den Bogaert: “Met i³ groep hebben wij op alle fronten hele goede en korte lijnen. De samenwerking is zonder meer goed en we doen veel trajecten met elkaar. Uiteraard zijn er ook wel eens trajecten die spannend zijn. Maar we blijven elkaar goed weten te vinden om problemen op te lossen. Zij helpen ons bijvoorbeeld ook aan de hardware kant, als wij een keer een uitdaging hebben met een levering. Zoeken naar creatieve oplossingen en waar nodig buiten de gebaande paden gaan, is iets wat we met i³ groep heel goed kunnen.”

Download case ›