huis-FC-klein-[Omgezet]

Decor

Testimoniallijm_visual

De ICT uitdagingen van Decor

De bestaande HP storage oplossing van Decor was ongeveer vijf jaar oud en liep tegen de grens van de capaciteit aan. Hans van der Zanden, ICT manager: “Wat je dan ziet is dat de onderhoudskosten sterk stijgen en capaciteitsuitbreiding relatief duur wordt, terwijl je feitelijk in een verouderd systeem investeert. We hebben daarom besloten een nieuwe storage omgeving aan te schaffen.”

De klanten van Decor vragen steeds meer en verwachten steeds sneller een reactie. Mede daarom werkt Decor zoveel mogelijk papierloos; alle orders, facturen en pakbonnen worden digitaal gearchiveerd. Omdat de afhankelijkheid van ICT hiermee veel groter is geworden, zijn de toegankelijkheid en beschikbaarheid van informatie essentieel voor het bedrijf.

De keuze voor i³ groep

Decor heeft drie partijen benaderd als mogelijke leverancier voor de nieuwe storage omgeving. Hans van der Zanden: “Zowel bij onze bestaande leverancier als een online aanbieder merkten we dat de kennis niet op het juiste peil was, bijvoorbeeld door fouten in de offertes.

Wij hebben toen voor i³ groep gekozen. Die hebben een goede inventarisatie van onze omgeving gemaakt. Verder hebben ze heel goed gekeken wat onze behoefte voor de komende jaren is. Ik kreeg bij i³ groep al heel snel de indruk dat het een organisatie is waar kennis zit en die je kunt vertrouwen.”

Het project

Decor heeft diverse oplossingen overwogen, maar had vanaf het begin een voorkeur voor HP. Het bedrijf verwachtte onder andere een makkelijkere migratie door een oplossing van dezelfde fabrikant te kiezen.

Hans van der Zanden: “Belangrijk was, dat het nieuwe systeem mee kon blijven groeien met onze behoefte. De keuze is gevallen op een HP ConvergedSystem, een optimaal geïntegreerde ‘all in one’ server en storage oplossing. De nieuwe omgeving is redundant uitgevoerd. Decor heeft meerdere serverruimtes die met glasvezel verbonden zijn. Als er onverhoopt een locatie uitvalt, kunnen wij gewoon doordraaien.

Vervolgens is het systeem besteld, maar bij de levering daarvan werden wij onaangenaam verrast. Wij wilden de hele storage oplossing compleet in een rack geleverd hebben, maar er kwam een vrachtwagen voorrijden gevuld met doosjes met losse componenten en lege racks. Ik heb de projectleider van i³ groep gebeld en die heeft dat direct goed opgepakt. Dezelfde dag nog stonden hier twee mensen van i³ groep om het systeem op te bouwen.

Ook het testen en live brengen van de omgeving is door een engineer van i³ groep gedaan. Hij heeft daarbij nauw met ons samengewerkt, zodat wij ervaring met het nieuwe systeem konden opdoen. Vervolgens hebben wij zelf de migratie van data in de avonduren en weekenden gedaan. Omdat het oude systeem ook van HP was, ging dat vrij gemakkelijk.”

De ervaringen met i³ groep

Hans van der Zanden: “Ik vind het belangrijk dat leveranciers hun afspraken nakomen en i³ groep heeft dat volledig waargemaakt. Er zijn wel een paar dingen mis gegaan, maar ik heb nog nooit een project meegemaakt wat in een keer 100% goed is gegaan. Het belangrijkste is, dat i³ groep dingen direct oppakt en oplost. Wat ze beloven, maken ze waar.

i³ groep was de duurste van de drie partijen waar wij mee gesproken hebben. Maar aan de inventarisatie en het technisch ontwerp zag je dat er kennis achter zat en tijd in was gestoken. Dat is ook de reden dat we voor i³ groep gekozen hebben. Ik ben er van overtuigd dat als we dit project met een andere partij hadden gedaan, we een hoop meer problemen hadden gehad. Dingen waar we nu tegenaan liepen, werden door i³ groep snel rechtgetrokken.”

Over Decor

Decor Son is een familiebedrijf opgericht in 1973. In ruim 30 jaar is Decor Son uitgegroeid van een tweemansbedrijf naar een multinationale onderneming met ruim 250 medewerkers. De organisatie wordt gedragen door drie krachtige pijlers: productie, handel en logistiek. Een groot gedeelte van de totale omzet wordt gerealiseerd door de productie van de eigen artikelen in de drie productiebedrijven. Daarnaast heeft Decor Son een groot assortiment handelsartikelen die in diverse hoofdgroepen zijn ondergebracht.

Download case ›