denso-png

DENSO EUROPE

Voor toeleveranciers van de automotive sector als DENSO is het van groot belang dat de IT-infrastructuur die alle productie en logistieke processen mogelijk maakt altijd veilig, beschikbaar en flexibel is. Zonder IT komt de levering van een breed scala aan auto onderdelen aan de autofabrikanten tot stilstand, met enorme vertragingen en kosten tot gevolg. Bovendien moeten de berijders van nieuwe auto's dan langer op hun nieuwe auto wachten, met frustratie en onvrede tot gevolg.

Aan de IT-afdeling van DENSO om te zorgen dat de benodigde IT dus altijd beschikbaar is. Het oude serverplatform van DENSO voldeed niet langer aan de wensen en eisen die de organisatie stelde op het gebied van veiligheid en flexibiliteit. Daarom vroeg DENSO aan IT-dienstverlener i³ groep uit Vianen om het verouderde platform te vervangen door een nieuwe omgeving waar DENSO weer geruime tijd mee vooruit kan. De belangrijkste eis hierbij was een platform met een hoge mate van veiligheid, flexibiliteit dat kan meegroeien met DENSO en een eenvoudig beheer met hoge beschikbaarheid.

Keuze voor innovatie

i³ groep adviseerde DENSO te kiezen voor innovatie, in de vorm van HPE Synergy, voorzien van FlexFabric modules en de nieuwste generatie Intel processoren. Door deze keuze kan DENSO eenvoudig groeien en aanpassingen maken in de infrastructuur. Door het Software Defined karakter van de oplossing hoeven er ook minder tot geen hardwarematige aanpassingen gemaakt te worden bij bijvoorbeeld aanpassingen in het netwerk. Ook kan door een slimme netwerkinrichting veiliger gewerkt worden, zonder dat eindgebruikers hier hinder van ondervinden.

i³ groep verzorgt de implementatie van het nieuwe platform en de migratie van het oude platform. Hierin worden ook de gekoppelde systemen zoals het netwerk en de back-up meegenomen zodat het volledige infrastructuur landschap weer up to date is en de impact op de organisatie tot een minimum beperkt blijft.