FloraHolland_Koninklijk_FC

FloraHolland

Testimonialfloraholland-aalsmeer-tribuneg, foto FloraHolland

(Foto: FloraHolland)

FloraHolland is een coöperatieve organisatie van en voor kwekers van sierteeltproducten. Als afzetorganisatie bouwt FloraHolland aan een sterk internationaal handelsplatform in het belang van haar leden. De kwekers worden in het zakendoen met hun klanten ondersteund met een combinatie van marktplaatsen en afzetondersteunende dienstverlening.

De ICT uitdagingen van FloraHolland

“De toenemende digitalisering heeft voor onze organisatie geleid tot een exponentiële groei van data en systemen” vertelt André van Zuijlen, Hoofd ICT Infrastructuur bij FloraHolland. “Daarnaast zien we een duidelijke verschuiving in de markt. Vroeger zaten alle kopers bij ons op de tribunes in de verschillende veilingen, momenteel bedienen wij meer dan 1.800 kopers die via dealingrooms of individuele werkplekken op afstand op de klokken hun producten inkopen.

Vertraging in het veilproces gaat al snel over heel veel geld, de data moet vrijwel real time beschikbaar zijn. Om een idee te geven: een vertraging van een berichtafhandeling op de klok langer dan 30 milliseconde is voor de kopers direct zichtbaar. Onze systemen zijn daarbij zeer I/O intensief en performance is onze belangrijkste uitdaging. Dat vraagt zeer veel van onze server en storage omgeving.”

De samenwerking met i³ groep

André van Zuylen - FloraHolland smallFloraHolland werkt al sinds 2009 samen met i³ groep . Een van de eerste gezamenlijke projecten was de levering en implementatie van een nieuwe HP storage omgeving. André van Zuylen: “Dat project is met  horten en stoten gegaan. Er was sprake van wederzijdse aannames en verwachtingen die vooraf onvoldoende waren afgestemd.

Kort na het in productie nemen van de nieuwe omgeving is er een grote calamiteit geweest. i³ groep is daar vol ingedoken en heeft de correctieve acties samen met de techneuten van FloraHolland en HP erg goed opgepakt. Op dat moment hebben wij i³ groep leren kennen als een flexibele partij die ons graag wil helpen. Zowel op technisch gebied als in de procesbeheersing hebben zij ons bijgestaan en ook bij spoedleveringen op het moment dat we die nodig hadden. Kort gezegd: i³ groep is flexibel en lost mijn problemen op.

De laatste jaren is i³ groep voor FloraHolland uitgegroeid tot een stabiele partner die met ons meedenkt en zich proactief opstelt. Zij zijn een goede sparringpartner voor het verbeteren van de storage omgeving, zodanig dat wij met de inrichting daarvan flexibeler en meer toekomstgericht zijn.

Naast de storage levert i³ groep ook onze servers. Onze volledige omgeving is redundant uitgevoerd en maakt gebruik van Blade- en Hyper-V technologie om een hoge beschikbaarheid te kunnen garanderen. Alles draait om continuïteit. Het is hierin onze taak de systemen optimaal te laten functioneren zodat er iedere dag en zonder onderbreking geveild kan worden. Zonder ICT wordt hier geen bloem verkocht.”

De ervaringen met i³ groep

André van Zuijlen: “i³ groep is gegroeid van leverancier naar partner. Dat hebben zij gedaan door te adviseren, mee te denken, snel te leveren en flexibel te acteren. Als ICT-afdeling proberen wij de groeiende vraag vanuit de business voor te blijven waarbij i³ groep ondersteunt in de mogelijkheden.

Zij ondersteunen ons op alle niveaus: van het vormen van visie  tot de inrichting van onze server- en storage-omgeving. Zij benaderen dat niet alleen vanuit de techniek, maar ook vanuit de service die je als ICT-afdeling voor de organisatie biedt.

Als ICT-afdeling staan wij voor continuïteit, waarbij we bij complexe problemen of technisch uitdagingen ondersteuning willen hebben van een professionele organisatie. Die ondersteuning biedt i³ groep . We hebben het niet over pakjes melk die we kopen, maar hoogwaardige technologie; daar zit veel complexiteit achter en ik wil dat onze leveranciers continue met ons mee blijven denken. Een goede relatie met een leverancier is daarin cruciaal en we vinden deze bij i³ groep.

We zijn ons op dit moment aan het oriënteren hoe we de dienstverlening van i³ groep verder kunnen uitbouwen met bijvoorbeeld managed services. Daarnaast kijken we ook naar ontwikkelingen zoals cloud computing: waar liggen voor ons kansen en hoe kunnen we elkaar daarin vinden? Alles bij elkaar zijn wij zeer tevreden over de dienstverlening van i³ groep.”

Download case ›