gemeente zoetermeer

Gemeente Zoetermeer

Testimonialzoetermeer

Gemeente Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer telt ongeveer 120.000 inwoners en circa 1.200 personeelsleden (FTE’s) die werkzaam zijn bij de Directies Stad, Inwoners en Bedrijfsvoering. Het is een slagvaardige en moderne organisatie die vooruit kijkt naar de toekomst en waar de burger centraal staat.

Philip Groeneweg, IT Manager bij de gemeente Zoetermeer: “In 2010 bevonden wij ons in een bijzondere situatie. Wij waren een van de eerste partijen die virtualisatie breed hebben ingezet en wat we daarbij leerden, was dat voldoende IOPS (W/R) essentieel zijn voor een acceptabele performance. Na de eerste virtualisatie-implementatie waren die niet meer voorhanden. De storage kon niet meer worden benaderd en de boel ging voor korte tijd plat.

Als IT-afdeling hadden wij een goed track record en binnen no time was dat om zeep geholpen. We leerden dus ook: “Vertrouwen komt te voet en vertrekt per F16”. Dat hebben wij nu aan den lijve meegemaakt.”

Nieuwe storage infrastructuur

Aangezien er een vrijwel onwerkbare situatie was ontstaan, is door de politieke leiding goedkeuring gegeven de reeds geplande aanbesteding voor een nieuwe storage infrastructuur een jaar te vervroegen.

Philip Groeneweg: “Voor deze aanbesteding hebben wij gebruik gemaakt van de Monetaire methode. Kort gezegd geef je hierbij aan welke functionele wensen ingevuld moeten worden en wat je daarvoor over hebt. Dit is een hele mooie, transparante methode die goed heeft gewerkt. De aanbieders kunnen op basis van duidelijke uitgangspunten advies geven en daarmee heel goed hun toegevoegde waarde laten zien.”

Zoetermeer heeft gekozen voor de door i³ groep aangeboden IBM Storwize. De aangeboden en geïmplementeerde oplossing bestaat uit twee identieke IBM Storwize V7000 systemen inclusief synchrone/asynchrone replicatie software en vier SAN switches.

Voordelen van de Storwize

Philip Groeneweg: “De Storwize scoorde heel hoog op ondermeer energieverbruik en rackspace. Dit waren voor ons erg belangrijke argumenten, waardoor hij als onbetwiste winnaar uit de aanbesteding naar voren is gekomen.

Verder is de migratie naar de nieuwe storage omgeving vlekkeloos verlopen. Dankzij de Storwize virtualisatietechnologie kon deze migratie dynamisch en zelfs grotendeels tijdens kantoortijden plaatsvinden, zonder dat de gebruikers hiervan enige hinder ondervonden.

Wat tot slot opvalt aan de Storwize zijn de moderne, intuïtieve user interface en het gebruikersgemak. We zijn echt erg tevreden met de Storwize!”

Ervaringen met i³ groep

“Wij hadden nog geen ervaring met i³ groep, vervolgt hij, maar ik kan gerust zeggen dat zij bij ons een heel goede indruk hebben achtergelaten, zowel qua kennisniveau als de flexibele manier waarop zij werken. Iedereen die bij ons tijdens de implementatie met i³ groep te maken heeft gekregen, is daar positief over. Zij hebben in heel korte tijd net zo’n plek verworven als partijen waarmee we al jaren zaken doen, dat zegt denk ik genoeg!

Wat ook aan het vertrouwen heeft bijgedragen, is het feit dat ook het management toegankelijk en bereikbaar is indien nodig. Je zit niet te wachten op incidenten, maar als het gebeurt moet wel iemand de telefoon oppakken.

Uiteindelijk bleek tijdens de implementatie dat een onderdeel van de aanbieding niet perfect werkte. Daar is een andere oplossing voor gekozen. Dat was het sluitstuk van onze nieuwe storage infrastructuur en ook dat heeft i³ groep op een heel goede manier opgelost.”

Download case ›