de goudse

Goudse Verzekeringen

Testimonialdegoudse

Roland Currie, Manager Exploitatie en Beheer: “Als verzekeraar hebben wij onze bedrijfsprocessen vrijwel volledig gedigitaliseerd. De beschikbaarheid van ICT en data zijn dus van essentieel belang voor onze continuïteit. Toen de grenzen van de capaciteit van ons IBM 8100 storagesysteem in zicht kwamen, was al snel duidelijk dat wij uitbreiding nodig hadden om door te kunnen groeien.”

De keuzes van De Goudse

De Goudse heeft, na een uitgebreide marktverkenning, een aantal partijen via een RFP gevraagd een aanbieding op basis van HP, IBM of EMC te doen.

Na de selectieprocedure heeft De Goudse een opdracht voor de levering van een nieuwe storage oplossing aan i³ groep gegund. Roland Currie: “Om te beginnen had i³ groep gewoon een goed voorstel neergelegd. Verder speelde mee dat we eerder met i³ groep hebben gewerkt. Op basis van de bewezen diensten en ervaringen in het verleden hadden wij het volste vertrouwen dat dit project succesvol zou verlopen.” In overleg met i³ groep heeft De Goudse voor de Storwize V7000 als uitbreiding op het bestaande IBM systeem gekozen.

De Storwize implementatie

Na een snelle levering van de Storwize ontstond in de implementatie een aantal uitdagingen. Roland Currie: “Een aantal van onze servers waren verouderde modellen die niet op de nieuwe storage omgeving waren gecertificeerd. Dat leverde problemen op bij de connectie van de servers naar de nieuwe storage. Mede hierdoor hebben we in het project enige vertraging opgelopen.

Dit was voor ons een belangrijk leerpunt. We hadden vooraf goed in kaart moeten brengen welke hardware  moest worden aangesloten en of die wel werd ondersteund. Uiteindelijk hebben wij er voor gekozen een aantal servers zonder deze formele support te connecteren. Gelukkig was dit het enige probleem, voor de rest verliep alles voorspoedig.”

Binnen het project is een scheiding in de werkzaamheden gemaakt. De levering en implementatie van de Storwize zijn door i³ groep verzorgd en de daarop volgende migratie is door de ICT-medewerkers van De Goudse uitgevoerd.

Voordelen van de Storwize

Roland Currie: “Met de Storwize zien wij een duidelijke efficiencyverbetering. Als je bijvoorbeeld naar onderhoudswerkzaamheden kijkt: die zijn een stuk eenvoudiger geworden, wat zich in snelheidswinst vertaalt. Dat is niet alleen een mooie belofte van IBM, maar dit ervaren we echt zo in de praktijk. Verder werkt de user interface erg gemakkelijk voor de technisch beheerders: een goede grafische user interface met mogelijkheden voor realtime monitoring van de performance.”

Ervaringen met i³ groep

Roland Currie: “Onze ervaringen zijn positief, i³ groep is een fijne partij om mee te werken. Ze zijn niet alleen een kundige en betrouwbare partner, maar hebben ook een goede lijn met IBM. Dat heeft bijvoorbeeld geholpen die connectieproblemen snel en goed op te lossen. Ze communiceren duidelijk en komen hun afspraken na. Ook onze technisch beheerders zijn enthousiast over de mensen van i³ groep en dat zegt wel wat, want zij zijn vaak nogal sceptisch.”

De Goudse

De Goudse is een onafhankelijk, ondernemend familiebedrijf met ongeveer 650 medewerkers. Het bedrijf is vooral actief als verzekeraar in Nederland voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. De Goudse heeft een echte lange termijn focus die is gericht op continuïteit en niet wordt geregeerd door de koers van de dag. Als verzekeraar onderscheidt De Goudse zich door het leveren van topkwaliteit en innovatie, een persoonlijke en betrokken dienstverlening en een no-nonsense instelling.

www.goudse.nl

Download case ›