17925

Refresco

Testimonial_DSC5305.JPG

Refresco Benelux is onderdeel van Refresco Gerber, een Europese groep van producenten van frisdranken en vruchtensappen voor vooraanstaande retailers en A-merkfabrikanten. Het is een ambitieuze en snelgroeiende jonge organisatie met 28 vestigingen en 4.700 medewerkers in 9 Europese landen.

De ICT omgeving van Refresco

Martijn Joosen is Manager ICT bij Refresco Benelux. Met zijn team is hij verantwoordelijk voor de complete ICT omgeving van Refresco. Martijn Joosen: “Als ICT afdeling zijn wij vrij decentraal georganiseerd. Applicaties waar de hele organisatie gebruik van maakt, zoals e-mail en het kwaliteitssysteem, worden centraal beheerd. Daarnaast worden er in onze vier vestigingen specifieke applicaties gebruikt, die lokaal worden ondersteund. Ons productieproces draait 24x7 door, dus continuïteit is voor ons heel belangrijk.”

De samenwerking met i³ groep

Martijn Joosen: “Wij zijn met i³ groep in contact gekomen toen onze oude storage omgeving aan vervanging toe was. Die was end of life, begon performanceproblemen te vertonen en kon qua capaciteit niet verder worden uitgebreid. Wij hebben een offertetraject met een aantal partijen opgestart en na een selectieprocedure hebben we gekozen voor i³ groep en storage van EMC.

Na de succesvolle implementatie van deze centrale storage in Bodegraven wilden we ook de andere locaties op een hoger plan trekken. Onze organisatie is de laatste jaren vooral gegroeid door overnames. Dat zag je terug in onze ICT infrastructuur: die was verre van gestandaardiseerd. Op de vestigingen draaiden nog fysieke servers en storage en we hadden veel losse licenties, dus daar was nog veel te winnen. Samen met i³ groep hebben we de infrastructuur in onze Benelux vestigingen gevirtualiseerd en gestandaardiseerd op VMware en Veeam.

De ICT complexiteit neemt steeds verder toe en wij zijn een redelijk kleine beheer organisatie. Op dit moment bekijken wij de mogelijkheden die een i³ groep CARE contract ons kan bieden. Dat sluit aan bij onze filosofie: alles wat productie gerelateerd is houden we in eigen beheer. Voor het overige geldt: als het complexer wordt, dan gaan we het uitbesteden. Dat werkt voor ons beter dan met ons kleine team overal kennis van op te doen en op peil te houden.”

De ervaringen met i³ groep

Martijn Joosen: “Na het eerste project zijn we telkens meer met i³ groep gaan samenwerken. Zij hebben alle storage voor alle vestigingen geleverd. Maar ze leveren ook servers, adviseren over licentiemanagement en hebben alle virtualisatiesoftware geleverd. i³ groep is uitgegroeid tot onze leverancier en kennispartner voor al onze datacenter vraagstukken.

Wat ik echt goed vind aan i³ groep is de flexibiliteit en snelheid van handelen. Als er een probleem is dan worden we snel geholpen, ook als we daar geen servicecontract voor hebben. Ze lossen eerst het probleem op en als het weer draait, bespreken we hoe we het verder afhandelen.

Wij doen met i³ groep dus zaken op basis van vertrouwen. Een mooi voorbeeld daarvan is het project e-mail archivering. We spreken af wat we van elkaar verwachten en welke kosten wij voor hard- en software betalen. Vervolgens werken we flexibel samen waarbij i³ groep de regie voert. Uiteraard is er wel eens een kleine hick-up geweest. Dat gebeurt gewoon en is ook geen probleem, want als we dat constateren dan lost i³ groep het gewoon op. We doen nu twee jaar zaken met i³ groep op basis van hun expertise en hebben daarin een relatie opgebouwd voor de langere termijn. De prijs-kwaliteit verhouding bij i³ groep is gewoon goed: ze leveren goed werk en wij betalen daar een goede prijs voor. Uiteindelijk werpt zo’n samenwerking voor ons meer vruchten af dan te kiezen voor degene die het goedkoopste is.”

Over Refresco Benelux

Binnen Refresco Benelux wordt jaarlijks ongeveer 1,1 miljard liter vruchtensappen, frisdrank, mineraalwater, bier en energiedranken afgevuld in circa 2,2 miljard verpakkingen. Het bedrijf werkt zowel voor private labels als voor A-merkfabrikanten. Refresco Benelux is een zelfstandige business unit van de Refresco Groep en beschikt over productielocaties in Maarheeze, Bodegraven, Hoensbroek en Ninove (België).

Download case ›