sca

SCA

SCA Hygiene Products is een internationaal consumenten- en papierproductenbedrijf. De onderneming ontwikkelt, produceert en vermarkt absorberende hygiënematerialen, verpakkingsoplossingen, kranten- en tijdschriftenpapier en hardhout producten. SCA-producten worden verkocht in meer dan 100 landen en geproduceerd in ruim 20 landen. Per jaar bedraagt de netto omzet ruim 11,5 miljard euro. Ondanks dat SCA al vele jaren marktleider in het thuisland is, is het bedrijf echt groot geworden door de export. De grootste exportmarkten zijn, in aflopende volgorde, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Frankrijk, Italië en Nederland. Enkele bekende merken die SCA voert zijn Tempo, Libresse, Libero en Tork. Er werken wereldwijd 52.000 mensen voor SCA Hygiene Products.

Testimonial_-3

SCA, producent van verpakkingen, absorberende hygiëneproducten, grafisch papier en massief houten producten, wilde in Nederland centrale dataopslag op meerdere locaties, waarbij de ene locatie kon dienen als uitwijk voor een andere locatie. Presales consultant Stephan Hudepohl van i³ groep is ook in Frankrijk geweest om bij SCA een implementatie van IBM System Storage N series te verzorgen. “SCA Frankrijk wilde een centraal back-upsysteem en tegelijkertijd klaar zijn voor disaster recovery. Dus als de ene site volledig verdwijnt, dat een andere site dan de taken op automatiseringsgebied kan overnemen.

Met de IBM System Storage N series hebben we de oplossing neergezet: data van de ene locatie worden via een kleine datalijn overgezet naar de andere kant.” Daarnaast kan de lokale back-up naar tape ook zeer snel worden gemaakt.

Beperkte bandbreedte opgelost

De connectie tussen de locaties in Frankrijk was op basis van IP met een beperkte bandbreedte, maar volgens Beheerder Infrastructuur Edwin Blom van SCA loopt dat nu goed. “Voor Frankrijk was er inderdaad het probleem dat er een beperkte bandbreedte is tussen de verschillende vestigingen om gedurende de nacht een kopie te kunnen maken.” Hudepohl vult aan: “Voor andere oplossingen geldt dat de bandbreedte te weinig zou zijn, maar het gaat hier om een block-based transfer, wat inhoudt dat er zo min mogelijk data van de ene locatie naar de andere gaan.”

Vervolgens heeft i³ groep de centrale storage, op basis van IBM System Storage N series, op elke locatie geconfigureerd en met behulp van Snap-Mirror asynchroon data gerepliceerd naar een centrale locatie. Hudepohl: “Op iedere locatie worden snapshots genomen van de data. Als dat snapshot is genomen, worden alleen dié data verplaatst naar de andere locatie, zodat daar eenzelfde hoeveelheid data is. Behalve de diskruimte wilde men een snellere back-up. Die is er gekomen in de vorm van snapshotting op het apparaat zelf en een zogenoemde NDMP-kopie naar tape, waarmee we 120 MB per seconde halen.”

SCA is zeer tevreden en i³ groep heeft aangetoond dat de centrale back-up naar tape snel verloopt. Vanuit deze installatie zullen ook andere projecten gaan volgen en SCA overweegt de inzet van een Symantec Enterprise Vault-oplossing. Edwin Blom licht dat toe: “Voor de vestiging in Hoogezand zijn we bezig met een implementatie van Symantec Enterprise Vault voor archivering, omdat onze First Line Storage te snel volloopt. Met Enterprise Vault willen we dat naar een tweede laag gaan archiveren.”

Succesvolle samenwerking

Hudepohl: “SCA is van huis uit IBM-gericht. Als je kijkt naar de oorspronkelijke storageoplossingen van IBM, dan hadden we dit niet kunnen realiseren. Maar sinds IBM de System Storage N series is gaan doen, waren we in staat om dit mét IBM System Storage N series op te lossen. Dat is de keypoint van dit traject: we hebben echt elke afzonderlijke locatie exact gesized, gekeken wat daar echt nodig was en daarvan schatten we in dat SCA daar de komende drie jaar voldoende aan heeft.”

SCA is uitermate tevreden over de samenwerking met i³ groep. Edwin Blom: “We hebben met een aantal partijen om de tafel gezeten, maar zijn uiteindelijk met i³ groep in zee gegaan. IBM Frankrijk reageerde aanvankelijk slecht op de verzoeken van onze Franse collega’s. Daarna heeft i³ groep het initiatief genomen en dat heeft geleid tot de levering in Frankrijk.”

Ook voor de toekomst zien beiden nog samenwerkingsverbanden. Blom: “Onze doelstelling was een schaalbare, eenvoudig beheersbare installatie, zodat we door het bijplaatsen van disks vooruit kunnen, en daaraan voldoet de IBM System Storage N series perfect. SCA heeft voor Nederland nog wel een installatie in gedachten, maar gezien de huidige economische situatie gaat dat misschien op iets langere termijn spelen. Dan denken we aan een andere Enterprise Vault-installatie, een nieuwe centrale tape-unit of nog een extra IBM System Storage N series.”

Ook vanuit i³ groep gezien is de samenwerking met SCA erg goed verlopen. Stephan Hudepohl: “We hebben in Frankrijk een nauwe band gekregen. Behalve als presales consultant heb ik ook een achtergrond als consultant, wat inhoudt dat ik ook de installatie bij SCA heb uitgevoerd. Dat is ook voor SCA heel erg gunstig geweest, omdat degene die het plan heeft bedacht het ook werkelijk is gaan uitvoeren. Mede daardoor is het erg succesvol geweest.”

Download case ›