cloud-management

CLOUD MANAGEMENT: HYBRIDE CLOUD OPLOSSINGEN

infographic-cloudGebruikers in uw organisatie zijn op zoek naar de "cloud beleving": ze zijn gewend om zelf zonder technische kennis nieuwe diensten af te nemen via het internet voor bestandsuitwisseling, mailboxen of het opzetten van nieuwe websites. Door effectief infrastructuur beheer middels automation en orchestration tooling kunt u uw gebruikers deze cloud beleving bieden. Zaken als recource provisioning, applicatie uitrol en rechtenstructuren kunnen via templates geautomatiseerd afgehandeld worden. Waar nodig kunnen via cloud management tools ook externe recources vanuit een public cloud (indien uw governance of wet- en regelgeving dit toestaan) aangesproken worden mochten de lokale recources niet afdoende, of juist te duur voor het beoogde doel zijn.

I³ GROEP: BRENGT WOLKEN SAMEN

i³ groep is gespecialiseerd in zowel on- als off-premise infrastructuren. Door specialistatie in virtualisatie en oplossingen voor alle valkuilen in het datacenter kunnen wij uw lokale infrastructuur en public cloud recources naadloos aan elkaar smeden. U beheert deze omgeving via één centrale console, eventueel met externe monitoring door i³ groep, en ontsluit de beschikbare recources aan uw gebruikers zonder dat deze merken of de applicatie binnen of buiten de muren van uw eigen datacenter draait.

CLOUD IS MEER DAN TECHNIEK

Een hybride cloud omgeving is meer dan techniek alleen. U krijgt te maken met SLA's van verschillende dienstverleners, wet- en regelgeving en verschillende factuurstromen. Om al deze processen af te stemmen op uw organasitie biedt i³ groep in haar cloudmanagement oplossingen ook ondersteuning op het gebied van contractmanagement, advies rondom wet- en regelgeving en de mogelijkheid om public cloud recources van geselecteerde aanbieders via één geconsolideerde factuur af te rekenen naar gebruik.

Dat is de cloud ervaring van i³ groep, fundamenteel beter!

ONDERZOEK: CLOUD 360

downloadEen groot deel (68%) van de Nederlandse IT-Managers heeft een sterk vermoeden dat er applicaties buiten de regie van zijn of haar afdeling uit de cloud worden gebruikt. Nog eens 5% weet het helemaal niet, wat maakt dat 73% van de Nederlandse IT-Managers niet de volledige controle heeft over de data en applicaties in zijn of haar organisatie.

Dit blijkt uit het onderzoek Cloud 360, uitgevoerd door Hybrid Cloud Management specialist i³ groep, dat werd afgenomen bij 120 respondenten werkzaam bij middelgrote en grote Nederlandse organisaties in diverse sectoren. De respondenten zijn gevraagd hoe hun organisatie staat tegenover cloud technologie en welke rol zij denken dat dit gaat spelen in de toekomst.

Wilt u al onze bevindingen weten? Download dan ons e-book Cloud 360, of vraag een hardcopy exemplaar aan.

MEER WETEN OVER CLOUD MANAGEMENT?

Wilt u weten hoe uw organisatie een succesvolle transitie naar de cloud maakt? Wij sturen u graag vrijblijvend meer informatie over dit onderwerp.