software-defined-datacenter

FLEXIBILITEIT EN SLAGKRACHT DANKZIJ HET SOFTWARE DEFINED DATACENTER

In iedere organisatie is de inzet van ICT cruciaal voor continuïteit van het bedrijfsproces en het behalen van de gestelde doelen: of dit nu gaat om het verkorten van uw Time to Market, de uitrol van nieuwe applicaties of het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Maar de snelheid die nodig is om alle veranderingen te kunnen bijbenen is niet altijd vanzelfsprekend.

Een Software Defined Datacenter biedt uw organisatie de flexibiliteit en eenvoud die van een moderne ICT-infrastructuur worden gevraagd. De storage, server en netwerk resources die beschikbaar zijn in uw infrastructuur worden door de inzet van slimme software samengevoegd en toegewezen aan de bedrijfsprocessen waar ze nodig zijn. Dit zijn geautomatiseerde processen die op basis van uw organisatie worden ingericht door de specialisten van i³ groep.

RESOURCE POOLING: FLEXIBILITEIT MET EIGEN MIDDELEN

Door het samenvoegen van storage, server en netwerk resources in een virtuele resource pool worden de beheerslasten van uw ICT-infrastructuur fors verlaagd. U hoeft voor de uitrol van een nieuwe applicatie, test-omgeving of virtuele resources niet meer op alle lagen van de infrastructuur de hardware componenten toe te wijzen: deze worden vanuit de pool automatisch uitgerold en beschikbaar gesteld aan de gebruiker, als u wilt kunt u uw gebruikers toegang geven tot deze resource pool via een self-service-portal. Zo wordt het uitrollen van nieuwe applicaties een fluitje van een cent. Daarnaast kunnen de benodigde beheersprocessen zoals back-up of monitoring ook automatisch worden ingericht.

Workloads zijn ook perfect te migreren tussen verschillende datacenters. Of dit nu uw eigen locaties zijn, of een koppeling naar een public cloud platform. Dit biedt uw organisatie meer slagkracht en flexibiliteit in tijden dat het maximale van de ICT-afdeling wordt gevraagd.

DE TRANSITIE NAAR EEN SOFTWARE DEFINED DATACENTER

De transitie naar een Software Defined Datacenter is eenvoudig zolang u samenwerkt met de juiste partner die niet alleen kennis heeft van de nieuwe virtuele wereld maar ook de afhankelijkheid van de hardware infrastructuur beheerst. Een partner die uw bedrijfsprocessen begrijpt en deze kan afstemmen op uw ICT.

i³ groep is dé Nederlandse expert op het gebied van Software Defined Datacenter oplossingen en werkt hierin enkel samen met de beste leveranciers. U bent verzekerd van een organisatie met een Nederlandse support afdeling die verder kijkt dan de korte termijn. Een Software Defined Datacenter vraagt visie en een duidelijke interne roadmap. Wij helpen u deze uitdagingen op te lossen.

WAAROM EEN SOFTWARE DEFINED DATACENTER:

  • Flexibele infrastructuur op basis van commodity (Common of the Shelf) hardware;
  • Efficiënter beheer leidt tot een lagere TCO;
  • Geautomatiseerd nieuwe workloads of processen uitrollen;
  • Eenvoudig schaalbaar door extra recources aan de pool toe te voegen;
  • Ondersteuning voor veel legacy systemen;
  • Self Service Portal voor meer gemak aan uw eindgebruikers;
  • Via i³ groep te betalen naar gebruik;
  • Via i³ groep beschikbaar als Infrastructure as a Service: beheerd en gemonitord op afstand door Nederlandse specialisten;

Voor de bouw van uw Software Defined Datacenter werken wij samen met de meest toonaangevende partijen: VMware, HP, EMC en Veeam. Wilt u meer weten over het Software Defined Datacenter? Lees ons blog op www.softwaredefinedblog.nl of bel (0)347-324600. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak bij u op locatie.

MEER WETEN OVER HET SOFTWARE DEFINED DATACENTER

Wilt u meer weten over hoe u de transitie maakt naar een Software Defined Datacenter? Wij sturen u graag vrijblijvend meer informatie over dit onderwerp.